Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: від початку доби на фронті було майже 90 боїв, третина все ще триває


За даними штабу, нині тривають 27 боїв на восьми напрямках фронту
За даними штабу, нині тривають 27 боїв на восьми напрямках фронту

На фронті з початку доби відбулося 88 боєзіткнень, найактивніше сили РФ атакують на Покровському та Курахівському напрямках. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 16:00.

Нині тривають 27 боїв на Харківському напрямку (поблизу Тихого), на Куп’янському (біля Синьківки), на Лиманському, на Краматорському (біля Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки), на Торецькому (поблизу Щербинівки та Неліпівки), Покровському Курахівському, Времівському.

«Найгарячіше на Покровському напрямку. В районах Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Селідового та Костянтинівки – точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 33 спроби штурму українських позицій. На Курахівському напрямку триває сім боєзіткнень в районах Цукуриного, Гірника та Георгіївки. Одинадцять ворожих штурмів вже відбито нашими захисниками», – йдеться у зведенні.

Читайте також: «Ситуація навколо міста критична»: армія РФ знищує Вугледар КАБами та артилерією

22-23 вересня проєкт DeepState повідомив про низку успіхів російської армії на Донбасі – агресор просунувся вглиб Торецька, біля Нью-Йорка на південний схід від Торецька, біля Цукуриного на південний схід від Селидового, а також біля Водяного, Пречистівки та Вугледару.

У своєму звіті, оприлюдненому 24 вересня, американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що російські війська досягли околиць Вугледару на Донеччині під час посиленого наступу поблизу населеного пункту, але його можливе захоплення навряд чи дасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій у західній частині Донецької області.

Форум

XS
SM
MD
LG