Доступність посилання

ТОП новини

Франція: після першого туру виборів Макрон закликав до «широкого» альянсу, Марін Ле Пен заявила, що ще «нічого не виграно»


Другий тур парламентських виборів у Франції відбудеться за тиждень – 7 липня
Другий тур парламентських виборів у Франції відбудеться за тиждень – 7 липня

Президент Франції Емманюель Макрон і його союзники в понеділок почали тиждень інтенсивної кампанії перед другим туром законодавчих виборів.

У своїй заяві Макрон закликав до «широкого» альянсу проти ультраправих.

«Настав час для широкого, чітко демократичного та республіканського альянсу для другого туру», – сказав він, додавши, що висока явка в першому турі говорить про «важливість цього голосування для всіх наших співвітчизників і бажання прояснити політичну ситуацію».

Чинний прем’єр-міністр країни Габріель Аттал заявив, що «крайні праві стоять біля дверей влади». Він назвав обіцянки щодо політики «Національного об’єднання» «катастрофічними» і сказав, що у другому турі виборів ця політична сила «не має отримати жодного голосу».

Марін Ле Пен, партія якої здобула гучну перемогу в першому турі виборів у неділю, заявила, що «нічого не виграно, і другий тур є вирішальним».

Водночас, як повідомили ЗМІ, у Парижі після перших результатів екзитполів парламентських виборів тисячі людей вийшли на вулиці, щоб протестувати проти ультраправих.

Ультраправе «Національне об’єднання» Марін Ле Пен здобуло перемогу в першому турі виборів у неділю, а центристи Макрона посіли третє місце після лівої коаліції.

Другий тур парламентських виборів у Франції відбудеться за тиждень – 7 липня.

Форум

XS
SM
MD
LG