Доступність посилання

ТОП новини

У Франції заарештували трьох людей через залишені біля Ейфелевої вежі труни


За даними джерел AFP, інцидент розслідується як можливе втручання іноземної держави у справи Франції. Фото архівне
За даними джерел AFP, інцидент розслідується як можливе втручання іноземної держави у справи Франції. Фото архівне

Французька поліція заарештувала трьох осіб у понеділок після того, як у суботу біля Ейфелевої вежі було знайдено п’ять порожніх трун, загорнутих у французькі прапори з написом «Французькі солдати з України».

Як пише Reuters, прокуратура вимагала пред’явити трьом особам, які походять з Болгарії, Німеччини та України і яким ще не виповнилося 30 років, звинувачення в умисному насильстві. Прокурори заявили, що залишення трун біля підніжжя Ейфелевої вежі було актом психологічного насильства.

Водночас, за даними джерел AFP, інцидент розслідується як можливе втручання іноземної держави у справи Франції.

Вранці 1 червня троє людей залишили п’ять трун у натуральну величину біля Ейфелевої вежі – однієї з найбільш відвідуваних туристичних визначних пам’яток світу. За даними медіа, водій фургона, який використовувався для перевезення трун, якого заарештували неподалік, сказав поліції, що йому заплатили 40 євро за те, щоб він провіз двох людей та їхній вантаж. Повідомлялося, що чоловік прибув із Болгарії напередодні ввечері.

Двоє інших були затримані пізніше в суботу на іншому кінці міста на автовокзалі, де вони збиралися сісти на рейс до Берліна, повідомляло джерело AFP. Один із трьох людей був болгарином, ще один українцем і третій німцем. У неділю вони все ще перебували під вартою.

Це сталося на тлі розмов про ймовірне направлення західних військ до України.

Франція може незабаром відправити військових інструкторів в Україну, незважаючи на занепокоєння деяких союзників і критику з боку Росії, повідомили Reuters минулого тижня дипломатичні джерела.

Форум

XS
SM
MD
LG