Доступність посилання

ТОП новини

Макрон призначив переговорника щодо Brexit новим прем’єр-міністром Франції


Мішель Барньє (на фото) став найстаршим керівником французького кабінету міністрів у сучасній історії, змінивши наймолодшого, 35-річного, Ґабріеля Атталя
Мішель Барньє (на фото) став найстаршим керівником французького кабінету міністрів у сучасній історії, змінивши наймолодшого, 35-річного, Ґабріеля Атталя

Президент Франції Емманюель Макрон призначив прем’єр-міністром країни 73-річного консервативного політика Мішеля Барньє.

Він став найстаршим керівником французького кабінету міністрів у сучасній історії, змінивши наймолодшого, 35-річного, Ґабріеля Атталя.

Макрону знадобилося два місяці, щоб призначити прем’єра, після того, як вибори не дали жодній групі в парламенті явної більшості.

Барньє – колишній міністр закордонних справ Франції за президента Жака Ширака. Він був міністром охорони навколишнього середовища на початку – в середині 90-х, секретарем з європейських справ і міністром сільського господарства. Він із сімдесятих обирався до парламенту, обіймав високі посади в Євросоюзі, зокрема, був головним переговорником з боку ЄС про умов виходу Великої Британії із союзу.

Барньє має сформувати новий уряд. Франція від липня має тимчасовий кабінет міністрів, який залишався виконувати обов’язки після розпуску.

Владна коаліція посіла друге місце на парламентських виборах у Франції, що відбулися в червні. Призначення прем’єр-міністра у Франції – прерогатива президента. Макрон відмовився довірити формування уряду лівій коаліції «Новий народний фронт», що перемогла на виборах, заявивши, що це загрожує стабільності національних інститутів.

Як пише вдання Le Figaro, першим завданням для нового прем’єра буде пережити можливе голосування про його відставку, другим – ухвалити державний бюджет до кінця року.

Форум

XS
SM
MD
LG