Доступність посилання

ТОП новини

Франція: Макрон прийняв відставку прем’єр-міністра Ґабріеля Атталя


Президент Франції Емманюель Макрон
Президент Франції Емманюель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон прийняв відставку прем'єр-міністра Ґабріеля Атталя, повідомляє BFM TV. Чинний кабінет міністрів продовжуватиме виконувати обов’язки до призначення нового уряду.

«Щоб цей період завершився якнайшвидше, республіканські сили мають працювати разом, щоб створити єдиний фронт навколо проектів та рішень, які будуть на користь французького народу», – наводить слова Макрона Le Figaro.

Ґабріель Атталь подав у відставку ще 8 липня, одразу після результатів другого туру парламентських виборів, на яких коаліція президента Емманюеля Макрона посіла друге місце, здобувши лише 168 місць. Проте Макрон не прийняв відставку Атталя, попросивши його не залишати цю посаду «тимчасово», щоб «забезпечити стабільність країни».

Дострокові вибори до парламенту Франції були оголошені після того, як ультраправі на чолі з «Національним об’єднанням» Марін Ле Пен перемогли на виборах до Європарламенту.

За результатами парламентських виборів у Франції перемогла коаліція лівих сил, яка матиме 182 місця у парламенті. Ультраправі на чолі з «Національним об'єднанням», які перемогли в першому турі, у другому показали третій результат, що дає їм 143 мандати.

Форум

XS
SM
MD
LG