Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Флориди прибирають наслідки урагану «Мілтон», починається повернення до нормального життя


Люди дивляться на пошкоджене майно після того, як ураган Мілтон обрушився на сушу, штат Флорида, США, 10 жовтня 2024 року
Люди дивляться на пошкоджене майно після того, як ураган Мілтон обрушився на сушу, штат Флорида, США, 10 жовтня 2024 року

Жителі Флориди пробиралися затопленими вулицями, збирали розкидане сміття та оцінювали збитки, завдані їхнім будинкам 11 жовтня після того, як ураган «Мілтон» пронісся американським штатом і породив шквал смертоносних торнадо.

Щонайменше 10 людей загинули, а рятувальники все ще рятували людей з розбурханих річок.

Губернатор Рон ДеСантіс закликав людей не втрачати пильності, посилаючись на постійні загрози безпеці через обірвані лінії електропередач і якість води.

«Ви повинні приймати правильні рішення і знати, що на вас чекає небезпека», – сказав він.

Близько 2,2 мільйона споживачів залишилися без електроенергії 11 жовтня, а жителів Сент-Пітерсбурга просять кип'ятити воду перед тим, як пити, готувати їжу або чистити зуби. Але туристична галузь держави почала повертатися до нормального життя. Кілька тематичних парків знову відкрилися, а аеропорти також повернулися до нормальної роботи.

Американські медіа пишуть, що у середу Національна метеорологічна служба випустила 126 попереджень про торнадо по всьому штату, що є найбільшою кількістю попереджень за один календарний день за всю історію спостережень, починаючи з 1986 року.

У вересні в США вирував ураган «Хелен». Він викликав сильні повені у штатах Флорида, Джорджія, Північна та Південна Кароліна. Понад 200 людей у шести штатах загинули.

Форум

XS
SM
MD
LG