Доступність посилання

ТОП новини

Фіцо вважає, що війна в Україні може скоро закінчитися, але не вірить у повернення окупованих територій


Фіцо вважає, що Росія захоплює все більше і більше територій, і конфлікт не має військового вирішення
Фіцо вважає, що Росія захоплює все більше і більше територій, і конфлікт не має військового вирішення

Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо перед відльотом на засідання Європейської ради висловив думку, що війна в Україні закінчиться найближчим часом, але засумнівався у ймовірності повернення окупованих РФ територій, цитує політика словацька інформагенція TASR

Фіцо також зазначив, що засідання Європейської ради вкаже, коли це може статися, «оскільки тема запрошення України до НАТО несподівано піднімається». На його думку, це запрошення не буде «безкоштовним».

Премʼєр Словаччини підтвердив, що його уряд підтримує територіальну цілісність України і що він підтримає будь-який мирний план, запропонований для врегулювання конфлікту. Крім того, він заявив, що мирні переговори також будуть на порядку денному його майбутнього візиту до Китаю.

У той же час, на його думку, війська РФ не підуть з Криму та інших територій, таких як Донецьк і Луганськ. Він вважає, що Росія захоплює все більше і більше територій, і конфлікт не має військового вирішення.

16 жовтня президент України Володимир Зеленський зазначив, що план перемоги України у війні складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. Перший пункт – це запрошення України до НАТО.За словами Зеленського, протягом десятиліть Росія використовувала той факт, що Україна не є членом НАТО. Він вважає, що запрошення для України вступити до альянсу може стати «справді фундаментальним» для миру.

Раніше, у квітні, прем’єр-міністр Словаччини вже робив заяву, що Крим і Донбас назавжди залишаться у складі Росії. Також він заявляв, що Москва переможе у цій війні.

Уряд Фіцо після вступу на посаду восени минулого року припинив військову допомогу Україні з державних резервів. Але залишив можливість комерційних поставок зброї Києву.

Форум

XS
SM
MD
LG