Доступність посилання

ТОП новини

У Словаччині кажуть, що життю Фіцо «нічого не загрожує»


Життю прем’єр-міністра Словаччини Роберту Фіцо «нічого не загрожує», але він «все ще в лікарні перебуває у важкому стані»
Життю прем’єр-міністра Словаччини Роберту Фіцо «нічого не загрожує», але він «все ще в лікарні перебуває у важкому стані»

Життю прем’єр-міністра Словаччини Роберту Фіцо «нічого не загрожує», але він «все ще в лікарні перебуває у важкому стані», повідомив його заступник Роберт Каліняк на пресконференції у місті Банска-Бистріца.

Каліняк зазначив, що «стан Фіцо все ще надто важкий, щоб говорити про переведення його до лікарні в столиці Словаччини». Але «найгірші очікування не справдилися», каже він.

«Коли ми говорили, що хочемо наблизитися до позитивного прогнозу, то я вважаю, що ми на крок до цього наблизилися. Життя прем’єр-міністра не перебуває під загрозою, але його стан залишається важким та вимагає інтенсивної терапії», ‒ сказав словацький урядовець.

16 травня віцепрем’єр-міністр Словаччини Томаш Тараба заявив, що загрози життю Роберту Фіцо зараз немає.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо був поранений 15 травня після того, як у нього вистрілив озброєний чоловік після виїзного засідання уряду у місті Гандлова, приблизно за 200 кілометрів від столиці Братислави. За словами очевидців, Фіцо підійшов до місцевих жителів після засідання уряду, після чого пролунало кілька пострілів.

В уряді раніше заявили, що Фіцо перебуває в небезпечному для життя стані, але про характер поранень офіційно не повідомляли.

За даними ЗМІ, премʼєр-міністра поранено в груди і живіт. Поліція затримала підозрюваного одразу після нападу.

Роберт Фіцо обійняв посаду прем’єр-міністра Словаччини в жовтні 2023 року після того, як на парламентських виборах перемогла його партія «Курс – соціальна демократія». Після перемоги Фіцо виступив проти військової допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG