Доступність посилання

ТОП новини

Федерацію шахів Росії виключили з FIDE на два роки за скаргою України


Міжнародну федерацію шахів очолює росіянин Аркадій Дворкович
Міжнародну федерацію шахів очолює росіянин Аркадій Дворкович

Міжнародна шахова федерація (FIDE) усунула від членства Федерацію шахів Росії (ФШР). Про це заявив президент FIDE росіянин Аркадій Дворкович. Таке рішення ухвалене Комісією з етики після скарги Української шахової федерації.

Порушенням етики комісія визнала те, що Федерація шахів Росії включила до свого складу регіональні шахові клуби частково окупованих українських регіонів – Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Москва оголосила про входження цих областей до складу РФ, але їхня анексія не визнана світовою спільнотою.

Росія виключена із FIDE на два роки. Президент FIDE Аркадій Дворкович отримав догану через свою участь у опікунській раді ФШР. В інтервʼю російському телеканалу «Матч-ТВ» він уточнив, що рішення ще не набрало чинності, і ФШР, швидше за все, оскаржуватиме його на генеральній асамблеї FIDE у вересні.

У березні 2022 року, невдовзі після початку війни Росії в Україні, FIDE усунула від участі у своїх змаганнях спортсменів із Росії та Білорусі. В індивідуальних змаганнях російські та білоруські шахісти можуть брати участь у нейтральному статусі під прапором самої FIDE.

Форум

XS
SM
MD
LG