Доступність посилання

ТОП новини

РФ «продовжує політику знищення»: Федоров про смерть жительки Мелітополя в російському ув’язненні


Тетяну та її чоловіка Олега Плачкових російські окупанти викрали у вересні 2023 року
Тетяну та її чоловіка Олега Плачкових російські окупанти викрали у вересні 2023 року

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров прокоментував повідомлення про смерть викраденої жительки Мелітополя в російській окупації.

«Росія продовжує цілеспрямовану політику знищення та залякування мешканців окупованих територій», – написав він у своєму телеграм-каналі.

Федоров вказав на незаконні ув’язнення жителів окупованих територій та внесення їх до переліку «терористів та екстремістів», який веде Росфінмоніторинг.

Читайте також: Страта самооборонівця: Радіо Свобода ідентифікувало російського офіцера, ймовірно причетного до викрадення в Бучі

«Розділяємо біль родини мешканки Мелітополя Тетяни Плачкової, яка померла в місцях несвободи, влаштованих окупантами, та ще тисяч людей, які пройшли через катівні окупантів», – заявив голова області.

Днями Медійна ініціатива за права людини повідомила, що в окупації померла жителька Мелітополя Тетяна Плачкова. Про це стало відомо від її дочки Людмили Мельникової.

Тетяну та її чоловіка Олега Плачкових російські окупанти викрали у вересні 2023 року. За словами Людмили Мельникової, вона майже пів року не знала про місце перебування батьків. У лютому 2024 року вона дізналася, що її мати «впала в кому невідомого походження».

Читайте також: «Температура у квартирах +11»: опалювальний сезон в окупації. Як готуються?

Окупаційна влада не дозволила перевести жінку до іншої лікарні, і в травні вона померла. Втім, у документах окупаційної «прокуратури» йдеться, що жінка померла в липні. Де зараз Олег Плачков, невідомо.

У резолюції Парламентська асамблея Ради Європи вказано, що станом на 18 вересня 2024 року 65 956 українських військовослужбовців і цивільних осіб вважаються зниклими безвісти або полоненими.

Станом на вересень з російського полону від початку повномасштабного вторгнення РФ повернулись 3569 українців, повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Форум

XS
SM
MD
LG