Доступність посилання

ТОП новини

ФБР: іранські хакери викрали інформацію штабу Трампа


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Федеральні агентства США заявили, що ймовірно пов’язані з владою Ірану хакери викрали конфіденційну інформацію передвиборчого штабу кандидати в президенти США від республіканців Дональда Трампа і розсилали електронні листи особам, пов’язаним із передвиборчою кампанією президента Джо Байдена, пропонуючи цією інформацією скористатися.

У спільній заяві Управління директора національної розвідки, ФБР та Агентства кібербезпеки та безпеки інфраструктури йдеться про те, що ці листи були надіслані як членам команди Байдена, так і американським медіаорганізаціям.

У заяві агентств наголошується, що немає інформації про те, що хоча б один із одержувачів листів відповів на пропозиції хакерів. Подробиці про викрадену інформацію не наводиться, йдеться лише, що вона мала непублічний характер.

У пресрелізі зазначено, що Іран, як і Росія та Китай, використовують період передвиборчої кампанії США як «момент вразливості», прагнучи посилити розбіжності в американському суспільстві.

Представництво Ірану в ООН відкинуло звинувачення на адресу Тегерана. У заяві, процитованій Радіо Фарда (іранською службою Радіо Свобода), йдеться: «Такі претензії не мають юридичної сили та легітимності, вони необґрунтовані та неприйнятні».

На момент розсилання листів Джо Байден був кандидатом у президенти від демократів, пізніше він поступився своєю роллю у передвиборчих перегонах віцепрезидентці Камалі Гарріс. Раніше як виборчий штаб Харріс, так і штаб Трампа заявляли про кібератаки, це підтвердили американські технологічні компанії.

У попередній заяві від 19 серпня американські спецслужби також звинуватили Іран у втручанні у виборчий процес США. Влада США звинуватила у втручанні в президентські вибори також Росію. За версією американської адміністрації, співробітники російської державної медіакомпанії RT прагнули вплинути на громадську думку, розповсюджуючи за допомогою американських блогерів та медіадіячів прокремлівські послання, спрямовані на посилення політичних розбіжностей у Сполучених Штатах.

Форум

XS
SM
MD
LG