Доступність посилання

ТОП новини

Задіяні всі сили поліції та СБУ для пошуку вбивці Ірини Фаріон – Зеленський


Відпрацьовуються всі доступні камери спостереження, триває опитування свідків, обстежується територія кількох районів, сказав Зеленський
Відпрацьовуються всі доступні камери спостереження, триває опитування свідків, обстежується територія кількох районів, сказав Зеленський

Задіяні всі необхідні сили Національної поліції України та Служби безпеки України для пошуку вбивці політикині та мовознавиці Ірини Фаріон, написав у своєму телеграмі президент Володимир Зеленський 20 липня.

«Зранку вже були нові доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника Служби безпеки України Василя Малюка щодо розслідування вбивства Ірини Фаріон. Відпрацьовуються всі доступні камери спостереження, триває опитування свідків, обстежується територія кількох районів. Досліджуються всі версії, включно з тією, що веде в Росію», – наголосив Зеленський.

Офіс генерального прокурора вночі 20 липня перекваліфікував на умисне вбивство злочин, вчинений проти Фаріон.

Поранення, якого зазнала політикиня і мовознавиця Ірина Фаріон під час замаху ввечері 19 липня, виявилися несумісними з життям, повідомила раніше керівниця анестезіологічної служби Першого медобʼєднання Львова Наталя Матолінець.

Ірині Фаріон було 60 років, вона була депутаткою Верховної Ради сьомого скликання у 2012–2014 роках від партії ВО «Свобода». Мала радикальні погляди з питань функціонування української мови, деякі її висловлювання викликали гучні публічні дискусії.

Донька вбитої науковиці повідомила, що прощання з Іриною Фаріон розпочнеться в неділю, 21 липня о 19:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. Чин похорону розпочнеться в цьому ж храмі 22 липня о 14:00. Поховають мовознавицю на Личаківському кладовищі.

Форум

XS
SM
MD
LG