Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму почали демонтаж храму ПЦУ – ЗМІ


У серпні 2020 року Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) звернувся до російської влади через утиски Православної церкви України в Криму
У серпні 2020 року Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) звернувся до російської влади через утиски Православної церкви України в Криму

В Євпаторії в окупованому Криму підконтрольна Росії влада розпочала демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної церкви України, повідомляє агентство «Голос Криму».

Згідно з повідомленням, на даний момент із храму зняли купол, розібрали верхню частину церкви.

Як пише «Голос Криму», з 2019 року на парафію ПЦУ в Євпаторії чинився тиск у зв’язку з виконанням рішення підконтрольного РФ суду, який ухвалив рішення знести храм. При цьому в рішенні зазначено, що демонтаж релігійної будівлі має здійснити громада цього храму.

Незважаючи на погрози, рішення суду парафіяни не виконували, через що підконтрольна РФ влада Євпаторії знову звернулася до суду з проханням знести храм самостійно.

Раніше в Сімферополі фактична влада демонтувала купол українського Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги. Представництво президента України в АРК назвало це «продовженням системного знищення української ідентичності та всього українського в окупованому Криму».

У травні минулого року стало відомо, що в Сімферополі відбувається захоплення собору Православної церкви України.

Державна служба України з етнополітики і свободи совісті назвала «черговим злочином проти релігійної свободи» захоплення російськими силовиками храму кафедрального собору Православної церкви України у Сімферополі в окупованому Криму.

Підконтрольне Росії Міністерство майна і земельних відносин Криму заявило, що «звільнення» кафедрального собору Православної церкви України у Сімферополі «відбувається на законних підставах».

У серпні 2020 року Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) звернувся до російської влади через утиски Православної церкви України в Криму. Російська влада стверджує, що на окупованому півострові немає утисків за релігійною ознакою.

Форум

XS
SM
MD
LG