Доступність посилання

ТОП новини

Влада: з 90 населених пунктів Сумщини примусово евакуюють родини з дітьми


Евакуація мешканців Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область 12 травня 2024 року (фото ілюстративне)
Евакуація мешканців Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область 12 травня 2024 року (фото ілюстративне)

Із 90 населених пунктів Сумського району оголосили примусову евакуацію родин з дітьми, повідомили у місцевій районній раді.

«Керівниками Сумської обласної військової адміністрації та Оперативно-тактичного угруповання «Сіверськ» підписано наказ №8-ОД/203 «Про проведення обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Сумського району Сумської області в умовах воєнного стану», – розповіли у відомстві.

Зазначається, що це стосується Білопільської та Ворожбянської міських територіальних громад, Краснопільської та Хотінської селищних територіальних громад, Юнаківської, Миропільської та Миколаївської сільських територіальних громад Сумського району.

У місцевій раді уточнили, що до організації примусової евакуації залучені соціальні служби органів місцевого самоврядування та державної влади, поліція, рятувальники та військові.

5 вересня влада Сумської області розширила обов’язкову евакуацію з Шосткинського і Конотопського районів через російські обстріли.

«Ще п’ять населених пунктів Шосткинського і Конотопського районів підлягають обов’язковій евакуації: Глухів, Есмань, Свеса Шосткинського району, Манухівка й Іванівка, Конотопського району», – заявила тоді ОВА.

Глухів розташований приблизно за десять кілометрів від кордону з Росією.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG