Доступність посилання

ТОП новини

Влада оголосила обов’язкову евакуацію у ще двох населених пунктах Харківщини


Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область 12 травня 2024 року
Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область 12 травня 2024 року

Через постійні російські обстріли та безпекову ситуацію оголошено обов’язкову евакуацію в селах Ізюмське і Богуславка Борівської громади на Харківщині, повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

Відповідне розпорядження було підписано в понеділок, 7 жовтня.

«Зважаючи на постійні обстріли та безпекову ситуацію на території Борівської селищної громади ми повинні евакуювати жителів цих населених пунктів в найкоротші терміни. Старости округів, на території яких розташовані ці населені пункти, зобов’язані провести роз’яснювальну роботу щодо загрози життю», – зазначив начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний.

Обласна влада обіцяє, що усіх евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом, гуманітарною, фінансовою, а також первинною медичною та психологічною допомогою, також буде надана допомога в оформленні документів.

Рада оборони Харківської області 12 вересня погодила примусову евакуацію дітей з іще трьох громад Куп’янського району – 269 дітей із 29 населених пунктів Куп’янського району.

У червні Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про розширення зони примусової евакуації сімей із дітьми з чотирьох районів: Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського та Чугуївського.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

Форум

XS
SM
MD
LG