Доступність посилання

ТОП новини

Синєгубов: евакуація з Куп’янська ускладнена через обстріл військами РФ переправ через Оскіл


Обласна влада працює над відновленням логістичного сполучення, заявив голова області Олег Синєгубов
Обласна влада працює над відновленням логістичного сполучення, заявив голова області Олег Синєгубов

Куп’янський напрямок залишається найважчим на Харківщині, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у ефірі телемарафону 23 жовтня.

За його словами, з Куп’янського району проходить посилена евакуація.

«Фактично на лівому березі річки Оскіл міста Куп’янська ми вже не можемо забезпечувати відновлення критичної інфраструктури, ворог її постійно знищує», – сказав Синєгубов.

Читайте також: «Краще перестрахуватися» – військовий про евакуацію з Куп’янського району та ситуацію на напрямку

Він додав, що напередодні російські війська завдали ударів по переправах через Оскіл, що ускладнює евакуаційні заходи. Водночас обласна влада працює над відновленням логістичного сполучення, заявив голова області.

У своїх соцмережах Синєгубов також повідомив про зниження темпів евакуації:

«Загалом 9 тисяч людей підлягають евакуації з населених пунктів Куп’янського напрямку, з них понад 4 тисячі 800 жителів саме Куп’янської громади. Пріоритет – лівий берег, де залишається більше 2700 людей».

Читайте також: На лівобережжі Куп’янщини залишаються 1900 людей. Влада каже про критичну ситуацію там

Армія Росії дійшла до східного берега річки Оскіл в районі Кругляківки на південь від Куп’янська, повідомив проєкт DeepState у ніч проти 20 жовтня. Зважаючи на оновлення карти проєкту, агресор штурмує переправу через річку – цією переправою йде траса від Куп’янська до Борової.

За даними очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, на Купʼянському напрямку Харківської області ситуація постійно змінюється – російські війська наближалися до міста на чотири кілометри. У регіоні триває примусова евакуація громадян. Про це очільник ОВА розповів в ефірі телемарафону 17 жовтня.

Форум

XS
SM
MD
LG