Доступність посилання

ТОП новини

ЄС продовжує надавати допомогу Афганістану – попри обмеження «Талібану» проти жінок


Жінки на вулицях Кабула, фото ілюстративне
Жінки на вулицях Кабула, фото ілюстративне

Афганістан залишається одним із найбільших одержувачів гуманітарної допомоги від Європейського союзу, заявили офіційні особи ЄС 27 серпня. Це сталося наступного дня після того, як у Брюсселі заявили, що вражені новим рішенням уряду талібів, яке ще більше обмежує права жінок.

Цього року Європейський союз виділив Афганістану 125 мільйонів євро на гуманітарну допомогу, заявив речник Європейської комісії з питань бюджету, людських ресурсів, гуманітарної допомоги та врегулювання криз Балаж Уйварі на брифінгу в Брюсселі.

Головний речник Єврокомісії Ерік Мамер додав, що коли ЄС розподіляє гуманітарну допомогу, він працює з партнерськими організаціями, а не з урядом талібів.

ЄС назвав нове рішення талібів «серйозним ударом, який підриває права афганських жінок і дівчат, і ми не можемо це терпіти».

Указ накладає додаткові обмеження на дрескод для жінок і стверджує, що голоси жінок не повинні бути почуті публічно, «що фактично позбавляє афганських жінок їх фундаментального права на свободу вираження думок», ідеться в заяві ЄС.

Також у Євросоюзі наголошують, що указ створює ще одну перешкоду для нормалізації відносин, якої «Талібан» публічно прагне.

Форум

XS
SM
MD
LG