Доступність посилання

ТОП новини

Жолнович: розмір субсидії збільшиться через зростання тарифу на електроенергію


Оксана Жолнович прогнозує, що перерахунок субсидій зроблять до кінця місяця
Оксана Жолнович прогнозує, що перерахунок субсидій зроблять до кінця місяця

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що розмір субсидії збільшиться через зростання тарифів на електроенергію.

«Ми розуміємо, що для тих людей, які в нас уже отримують субсидію, розмір того платежу, який ми доповнюємо, однозначно збільшиться, оскільки збільшення вартості електроенергії потягне за собою принаймні цієї послуги в загальному гаманці родини. Пенсійний фонд України автоматично перерахує всім нинішнім отримувачам той розмір субсидії, який він виплачує. Ми вже після набуття чинності постанови КМУ про тарифи і після уточнення платіжки від надавачів комунальних почнемо робити такий перерахунок», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

Міністерка прогнозує, що перерахунок зроблять до кінця місяця.

«Для тих, хто сьогодні отримує субсидію... звертатись не треба. Платіжний фонд сам збирає розмір платіжок від усіх надавачів комунальних послуг. Відповідно зі зміною розміру платіжки сам перерахує кошти, які потрібно повертати людині», – додала вона.

31 травня уряд встановив новий тариф на електроенергію для споживачів – він становить 4,32 грн/кіловат на годину до 30 квітня 2025 року. КМУ також повідомив, що протягом опалювального періоду – з 1 жовтня 2024-го по 30 квітня 2025 року – діятиме пільговий тариф для споживачів, які використовують електроопалювальні установки – 2,64 гривень за кіловат-годину при споживанні до 2000 кіловат на годину на місяць.

Російські війська цієї весни неодноразово атакували об’єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури Міністерство енергетики України оцінило збитки для енергосистеми в понад мільярд доларів, розповів профільний міністр Герман Галущенко.

Форум

XS
SM
MD
LG