Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині через теплу зиму вперше не зібрали врожай для «крижаного вина»


У Німеччині вперше не вдалося зібрати врожай винограду для виготовлення так званого «крижаного вина» (Eiswein) через теплу зиму. Про це повідомили у Німецькому інституті вина.

Через м’яку зиму мінімальна температура -7 градусів Цельсія, необхідна для збору врожаю «льоду», не була досягнута в жодному німецькому винному регіоні. В найближчі дні також не очікуються морозних ночей», – заявив представник інституту Ернст Бюшер.

В останні роки умови для виробництва «крижаного вина» часто були не оптимальні, але трохи замороженого винограду зібрати вдавалося. Як розповів Бюшер, після зими 2017-2018 років лише сім виробників по всій країні змогли випустити відповідне вино. А Eiswein 2014 року також через теплу зиму є рідкістю.

Для виробників «крижаного вина» проблемою стає й те, що можливі заморозки зміщаються на січень та лютий, тоді як виноград, як правило, достигає все раніше.

Бюшер прогнозує, якщо тенденція теплих зим зберігатиметься, невдовзі «крижані вина» з Німеччини стануть ще рідкіснішими, ніж вони є зараз.

Як наголосили у Німецькому інституті вина, «Крижані вина» відіграють особливо важливу роль для репутації виробників, а також високо цінуються на міжнародному рівні. Через низькі врожаї «крижані вина» мають дуже малу частку в загальному врожаї, часто менше 0,1 відсотка.

XS
SM
MD
LG