Доступність посилання

ТОП новини

Сім’я Нарімана Джеляла покинула Крим і прямує до Києва


«Сім’я Нарімана – дружина Левіза та четверо дітей уже на шляху до України» - Рефат Чубаров
«Сім’я Нарімана – дружина Левіза та четверо дітей уже на шляху до України» - Рефат Чубаров

Сім’я першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла залишила окупований РФ Крим і прямує до Києва. Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Сім’я Нарімана – дружина Левіза та четверо дітей уже на шляху до України. Відповідно всі заходи, які ми були змушені вжити з метою безпеки членів сім’ї Нарімана, залишилися позаду», – написав він у фейсбуці.


Також про це повідомив колишній в’язень Кремля у коментарі Суспільному. Вже ввечері 5 липня він зустрінеться з дружиною та дітьми.

28 червня з російського полону вдалося повернути десять громадян України, серед яких був перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял. На сьогодні кількість українських політв’язнів становить 217 людей, серед них 60% – кримські татари, заявляла постпред президента України в АРК Таміла Ташева.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 21 вересня 2022 оголосив вирок фігурантам «справи про диверсію на газопроводі» у Перевальному – політику та активісту Наріману Джелялу (за документами – Джелялову) та братам Азізу та Асану Ахтемовим. Джеляла засудили до 17 років позбавлення волі у колонії суворого режиму зі штрафом 700 тисяч рублів та обмеженням волі строком на 1,5 роки.

Асана Ахметова засудили до 15 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі на рік. Азіза Ахтемова засудили до 13 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі на рік.

МЗС України назвало ці вироки ганебними.

Наріман Джелял співпрацює з проєктом Радіо Свобода Крим.Реалії як колумніст і оглядач із серпня 2018 року.

Форум

XS
SM
MD
LG