Доступність посилання

ТОП новини

ДТЕК: у Києві та низці областей запроваджені екстрені відключення світла


У Києві і низці областей 29 серпня запроваджені екстрені відключення світла, повідомляє пресслужба ДТЕК
У Києві і низці областей 29 серпня запроваджені екстрені відключення світла, повідомляє пресслужба ДТЕК

У Києві та низці областей 29 серпня запровадили екстрені відключення світла, повідомляє пресслужба ДТЕК.

«Київ, Київська, Дніпропетровська та Донецька області: введені екстрені відключення. Відповідне розпорядження дає «Укренерго» через складну ситуацію в енергосистемі», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ДТЕК, під час екстрених відключень графіки не діють.

Згодом в «Укренерго» уточнили, що аварійні відключення світла застосовуються у Києві та 11 областях, на Донеччині – частково.

«Увага! У Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській, Сумській, Полтавській та Донецькій (частково) областях запроваджені аварійні відключення електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Про скасування аварійних відключень буде повідомлено додатково.

27 серпня директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що ситуація з енергозабезпеченням має поліпшитися впродовж тижня.

Харченко пояснив такі прогнози характером пошкоджень, що дає змогу фахівцям порівняно швидко відновити можливості енергосистеми. Водночас він акцентував, що прогноз актуальний за відсутності нових пошкоджень енергетичних об’єктів.

Російські війська 26 серпня завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема енергетичному сектору країни. У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

В «Укренерго» атаку РФ на українську енергосистему назвали наймасштабнішою від лютого 2022 року.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG