Доступність посилання

ТОП новини

У ДСНС повідомили, коли вляжеться пил у Києві


На додачу до повітряних мас зі сторони Росії, у Києві вітер видув із доріг і вулиць дрібний пил, а підвищена вологість сприяла погіршенню видимості
На додачу до повітряних мас зі сторони Росії, у Києві вітер видув із доріг і вулиць дрібний пил, а підвищена вологість сприяла погіршенню видимості

Ситуація зі смогом у Києві покращиться до середини ночі на 24 червня – таку інформацію оприлюднила Державна служба з надзвичайних ситуацій на основі даних Укргідрометцентру.

Синоптики пояснюють, що причиною бурі стало видування на півдні Росії ґрунту та переміщення повітряних мас до України. Крім того, у Києві швидкість вітру сягала 20 метрів на секунду, і він видув із доріг і вулиць дрібний пил, а підвищена вологість сприяла погіршенню горизонтальної видимості.

«Дана ситуація не несе загрози життю і здоров’ю громадян. Ситуація покращиться до середини ночі, проте залишкові явища переміщення пилових частинок будуть спостерігатися ще деякий час», – прогнозують у ДСНС.

Напередодні в Києві спостерігалися пилова буря та смог. Київська міська державна адміністрація радила людям із груп ризику (хронічні хвороби дихальних шляхів, алергія, хвороби серцево-судинної системи) за можливості не виходити на вулицю, не відчиняти вікна, а в разі виходу з дому – мати при собі чисту воду і захист для дихальних шляхів.

Пилова буря затримається в Україні ще на кілька днів (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00

XS
SM
MD
LG