Доступність посилання

ТОП новини

Поновленого на посаді голову ДСНС Бочковського не пустили на роботу


Затримання Бочковського на засіданні уряду, 25 березня 2015 року
Затримання Бочковського на засіданні уряду, 25 березня 2015 року

Поновленого на посаді голову Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського не пустили на робоче місце, передає кореспондент Радіо Свобода.

Директор Департаменту персоналу ДСНС Олександр Доценко зазначив, що для того, щоб Бочковський зміг пройти на робоче місце, потрібне розпорядження Кабінету міністрів, якого немає.

«Є відповідна процедура відновлення на посаді, вона стосується як рядового рятувальника, так і голови служби. На сьогодні жодні розпорядчі документи про відновлення цієї особи у ДСНС не надходили. У зв'язку з чим ми нікого сьогодні впускати не будемо», – зазначив Доценко.

Сам Бочковський назвав такі дії порушенням закону. Його адвокат Володимир Єніч зазначив, що вони складуть відповідний протокол про недопуск поновленого голови ДСНС до робочого місця.

«Навіщо потрібне розпорядче рішення Кабміну, якщо вже є відповідне рішення суду, де конкретно вказано «поновити на посаді з 25.03.2015 року», – сказав Єніч.

У квітні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Сергія Бочковського в 2015 року з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Суд відновив його на посаді керівника ДСНС.

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення суду попередньої інстанції про відновлення Сергія Бочковського на посаді.

Суд назвав конкретну суму, яку мають виплатити Бочковському за «вимушений прогул» – понад 546 тисяч гривень.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій і Міністерство внутрішніх справ подали касаційну скаргу на рішення апеляційного суду.

25 березня 2015 року під час засідання Кабміну, яке транслювали у прямому ефірі українські канали, Бочковського і його заступника Василя Стоєцького затримали. Тоді повідомлялось, що їх підозрюють в організації злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

XS
SM
MD
LG