Доступність посилання

ТОП новини

Дружину Шредера звільнили після святкування 9 травня у посольстві Росії в Берліні – ЗМІ


Ґерхард Шредер із дружиною Со Єн Шредер-Кім
Ґерхард Шредер із дружиною Со Єн Шредер-Кім

Дружину колишнього канцлера Німеччини Ґерхарда Шредера Со Єн Шредер-Кім звільнили з компанії NRW.Global Business після того, як вона разом із чоловіком відвідала урочистий прийом у російському посольстві 9 травня на честь Дня перемоги, що відзначається в цей день у Росії. Про це повідомляє «Німецька хвиля».

16 травня компанія NRW.Global Business, де працювала Шредер-Кім, заявила, що припиняє з нею трудові відносини.

«Шредера-Кім негайно звільнено з посади, її трудові відносини з NRW.Global Business будуть припинені без попереднього повідомлення», – повідомила речниця земельного міністра економіки Північного Рейну – Вестфалії Мона Нойбаур.

Шредер-Кім обіймала в NRW.Global Business посаду представника у Південній Кореї. Раніше компанія неодноразово вказувала, що її представники «не повинні висловлюватися з політично чутливих тем, зокрема щодо загарбницької війни Росії проти України».

Ґерхард Шредер був канцлером Німеччини з 1998 по 2005 рік. Його вважають одним із наближених до президента Росії Володимира Путіна. Після відставки він брав участь у проєктах, пов’язаних з Росією, включаючи газопровід «Північний потік», був обраний головою наглядової ради «Роснефти». Навесні минулого року Шредер за своєю ініціативою залишив цю посаду. Незадовго до цього Європарламент обговорював можливість внести його до санкційного списку.

Після початку Росією повномасштабної війни проти України Шредер не обірвав свої особисті контакти з Путіним і не зробив жодних публічних заяв із засудженням його дій. Вже під час масштабної війни він неодноразово їздив до Москви. Колишній канцлер зустрічався там із російським керівництвом, у тому числі й з Путіним, і обговорював питання економічної політики, насамперед експорт до Європи російських нафти та газу. За це він зазнав жорсткої критики в Німеччині.

Шредер також втратив своє право на користування офісом колишнього канцлера ФРН.

XS
SM
MD
LG