Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський відреагував на новий пакет військової допомоги від США


Президент України Володимир Зеленський відреагував на новий пакет військової допомоги від США
Президент України Володимир Зеленський відреагував на новий пакет військової допомоги від США

Президент України Володимир Зеленський відреагував на новий пакет військової допомоги від США.

«Вдячний Джо Байдену, обом партіям Конгресу та всьому американському народу за пакети військової допомоги», – написав він у мережі X.

Президент наголосив, що «додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерія, протитанкове озброєння й інші критично важливі речі, а також кошти на закупівлю ракет для Patriot та NASAMS посилять наших воїнів і підвищать можливості ЗСУ на полі бою».

«Ми розраховуємо на подальшу допомогу США, яка зміцнить обороноздатність України й дасть нам змогу ефективно протистояти російській агресії та захистити наш народ від російського терору», – наголосив глава держави.

3 липня уряд США оголосив про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні.

Раніше президент України Володимир Зеленський сказав, що доручив міністру оборони Рустему Умєрову, який перебуває в США з візитом, отримати конкретні дати доставки нових систем Patriot, про які в Києва є домовленість із партнерами.

У травні державний секретар США Ентоні Блінкен відвідав Україну. Він прибув до Києва без оголошення свого візиту на тлі наступу росіян на Харківщині. Блінкен провів низку офіційних зустрічей, зіграв рок-баладу у барі, наголосив на важливості боротьби з корупцією під час виступу у Київському політехнічному інституті та оголосив про новий пакет допомоги від Сполучених Штатів на 2 мільярди доларів.

Форум

XS
SM
MD
LG