Доступність посилання

ТОП новини

У Мирнограді та Костянтинівці внаслідок обстрілів РФ загинули п’ятеро людей – Донецька ОВА


Обстріл Мирнограда 11 липня 2024 року
Обстріл Мирнограда 11 липня 2024 року

Щонайменше п’ятеро людини загинули і 17 поранені внаслідок обстрілів Донеччини 12 липня, повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

«Другий день поспіль під удар потрапляє Мирноград. За попередньою інформацією, сьогодні в місті було два влучання: біля адмінбудівлі та біля зупинки громадського транспорту. Наразі відомо про двох загиблих і шістьох поранених. Остаточну кількість жертв і пошкодженого майна встановлюємо. Також під обстріл потрапила Костянтинівка. Там росіяни поцілили по території підприємства, убили двох людей і трьох поранили», – ішлося в повідомленні о 18:20.

Згодом очільник області уточнив, що в Мирнограді число загиблих зросло до трьох, а поранених – до 10.

«Росіяни скинули авіабомбу на Лиман – поранили чотирьох людей. Бомба впала у приватному секторі – є пошкоджені будинки та знищені автомобілі», – додав Філашкін о 18:55.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії постраждали щонайменше 33 878 цивільних осіб. Зокрема, в ООН підтвердили загибель 11 284 людей. В організації зауважують, що реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки деякі дані ще очікують на підтвердження.

Форум

XS
SM
MD
LG