Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині минулої доби через російські обстріли загинула одна людина – ОВА


Руйнування внаслідок російських обстрілів на Донеччині, архівне фото
Руйнування внаслідок російських обстрілів на Донеччині, архівне фото

У Покровському районі на Донеччині минулої доби через російські обстріли загинула одна людина, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«У Гострому Курахівської громади загинула людина, пошкоджено приватні будинки й адмінбудівлю. Також пошкоджено підприємство у Ганнівці, обстріляні Курахівка і Новоселидівка», – написав він у телеграмі.

За даними голови ОВА, через російські обстріли в Лимані Краматорського району пошкоджені три приватні будинки і гараж, у Зорі Іллінівської громади пошкоджені чотири багатоповерхівки.

«Бахмутський район. У Часовоярській громаді пошкоджені п’ять приватних будинків, чотири багатоповерхівки і чотири господарчі будівлі. Обстріляні Сіверськ і Дронівка. Всього за добу росіяни сім разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 229 людей, у тому числі 23 дитини», – додав Філашкін.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

7 червня Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що верифікувала загибель в Україні щонайменше 174 цивільних людей і поранення 690 через російську агресію в травні. «Це найбільша кількість жертв серед цивільного населення за місяць, зафіксована Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні з червня 2023 року по квітень 2024», – заявили в організації.

Форум

XS
SM
MD
LG