Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери, дитина і її мати – в ОГП заявили про загиблих і поранених через сьогоднішні обстріли Донеччини


Курахове після російських обстрілів, Донеччина 30 серпня 2024 року
Курахове після російських обстрілів, Донеччина 30 серпня 2024 року

На Донеччині внаслідок сьогоднішніх російських атак загинули двоє людей, ще 10 поранені, серед яких 6-річна дитина, повідомляє у телеграмі Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 6 жовтня 2024 року в селі Іллінка Курахівської громади російська армія атакувала FPV-дроном автомобіль, в якому перебували представники волонтерської організації. Вони прямували евакуйовувати цивільних з небезпечного регіону. Від отриманих тілесних ушкоджень 37-річний волонтер загинув, а його колега 32 років дістав акубаротравму.


В Офісі генпрокурора повідомляють, що через російські удари артилерією по населених пунктах Часів Яр, Торецьк та Серебрянка травмовані громадяни 22, 66 та 69 років, а через обстріл селища Біленьке біля Краматорська поранень зазнали четверо цивільних – чоловіки 34 і 41 року та 28-річна жінка з 6-річним сином.

«Три авіаудари, ймовірно, КАБ-250 з УМПК ЗС РФ завдали по м. Костянтинівка. Під час руху автомобілем по одній з вулиць несумісні з життям травми дістав 48-річний містянин. Ще двоє мешканців – 22-річний чоловік та жінка 31 року зазнали мінно-вибухових травм і осколкових поранень рук», – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

Форум

XS
SM
MD
LG