Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ обстріляли Малинівку та Костянтинівку на Донеччині, є поранені – прокуратура


У Костянтинівці пошкоджені три багатоквартирні будинки, дві автівки і лінія електропередач. Фото ілюстративне
У Костянтинівці пошкоджені три багатоквартирні будинки, дві автівки і лінія електропередач. Фото ілюстративне

Російські війська обстріляли Малинівку та Костянтинівку на Донеччині, поранені шестеро людей, повідомляє у фейсбуці обласна прокуратура.

За даними слідства, сили РФ о 10:30 обстріляли село Малинівка Краматорського району – через атаку по фермерському господарству поранені 59-річний батько та його син 36 років, також травмований 33-річний місцевий житель.

Також, як повідомляють у прокуратурі, війська РФ завдав ударів, ймовірно, зі ствольної артилерії по Костянтинівці – осколкових поранень і мінно-вибухової травми зазнали 34-річний містянин, який на момент обстрілу їхав в автомобілі, а також 55-річна жінка та чоловік 68 років, які перебували поблизу торговельного центру.

У місті пошкоджені три багатоквартирні будинки, дві автівки і лінія електропередач, додають у прокуратурі.

Через ці атаки РФ розпочали досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також: У Кропивницькому через атаку РФ виникла пожежа, пошкоджені 19 будинків – ДСНС

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG