Доступність посилання

ТОП новини

Російські гібридні сили показали нового заручника. Це цивільний із Волновахи 


Канал бойовиків показує «свідчення» Віктора Уткіна, скріншот
Канал бойовиків показує «свідчення» Віктора Уткіна, скріншот

Підконтрольне Росії угруповання «ДНР» повідомило, що утримує в ув’язненні жителя Волновахи Віктора Уткіна. Бойовики показали відео так званого допиту чоловіка, де він каже, що збирав інформацію для СБУ на окупованій території.

Зазначається, що Віктор Уткін, який народився в 1961 році, є підприємцем. ФОП з такими даними справді зареєстрований у Волновасі відповідно від відкритих реєстрів (діяльність – розведення великої рогатої худоби).

Збройне угруповання «МГБ ДНР» заявляє, що схопило Уткіна ще в 2018 році, а 17 березня 2020 року так звана «апеляційна палата верховного суду ДНР» засудила його до 13 років колонії суворого режиму.

Це ім'я раніше не фігурувало в списках полонених та заручників.

Останній обмін утримуваними між Україною та російськими гібридними силами на Донбасі відбувся 16 квітня. Тоді звільнили з полону 20 осіб, а українська сторона передала угрупованням Кремля 14 осіб.

За останніми цифрами, наданими СБУ, в полоні в ОРДЛО перебувають 214 людей. На початку цього року СБУ повідомляла, що незаконно позбавленими волі на тимчасово окупованих територіях Донбасу вважалися 184 людини.

XS
SM
MD
LG