Доступність посилання

ТОП новини

Удар по Дніпропетровщині: 6-річний хлопчик залишився сиротою, загинула вся його родина – ОВА


Наслідки обстрілів силами РФ Дніпропетровської області, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів силами РФ Дніпропетровської області, фото ілюстративне

6-річний хлопчик із Синельникового на Дніпропетровщині після ракетного удару російських військових 19 квітня залишився «круглим» сиротою, розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Маленький 6-річний хлопчик залишився один, загинула вся його родина. Від російської ракети у Синельниковому сьогодні загинули його мама, бабуся, старша сестра 14 років і 8-річний брат. Батько помер ще рік тому», – написав Лукашук.

За його словами, дитина зараз перебуває в обласній лікарні. У нього осколкові поранення щелепи, опіки, струс. Медики стабілізували хлопчика. Наразі його життю вже нічого не загрожує, запевнив Лукашук.

«У хлопця залишилась рідня по батькові лінії. Їй вже повідомили. Це рідна тітка хлопчика, і вона буде оформлювати опікунство», – додав Лукашук.

Внаслідок російського ракетного удару у Дніпрі 19 квітня загинули семеро людей, 35 постраждали, повідомила місцева влада.

Вранці по всіх регіонах України була оголошена ракетна небезпека. Дніпропетровщина, зокрема обласний центр, зазнала російської ракетної атаки. У Дніпропетровській ОВА повідомили, що після атаки в Дніпрі горить п’ятиповерхівка, вона частково зруйнована. Згодом місцева влада уточнила, що в місті пошкоджені 6 багатоповерхівок і два приватні будинки, три навчальні заклади, 7 адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини і торговельні павільйони, готель, СТО, а також майже 50 авто.

Попри численні докази і свідчення, Росія від початку повномасштабного вторгнення заперечує, що здійснює цілеспрямовані атака на цивільне населення та інфраструктуру України.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG