Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі невідомі вдруге розбили пам’ятну дошку «кіборгу» з позивним «Сім’янин»


У Дніпрі невідомі вдруге розбили пам'ятну «кіборгу» з позивним «Сім’янин»
У Дніпрі невідомі вдруге розбили пам'ятну «кіборгу» з позивним «Сім’янин»

У Дніпрі невідомі вдруге розбили пам’ятну дошку оборонцеві Донецького аеропорту Андрію Широкову з позивним «Сім’янин» на будівлі залізничного коледжу, де він навчався. Про це Радіо Свобода розповіла вдова загиблого бійця Ганна Счасна-Гарус.

За її словами, розбиту дошку помітили цієї суботи, 19 жовтня. Вперше її пошкодили у ніч на 28 грудня 2023 року. У квітні нинішнього року, говорить Ганна, вона відновила меморіальний знак власним коштом. Саму дошку, розповіла жінка, п’ять років тому також встановлювала за свої гроші.

«Я не лише відновила дошку власним коштом, а й встановила камеру на два вічка. Я встановила відеонагляд, у мене є майстер, який мені допоміг. Це обійшлося в близько 30 тисяч гривень. Виявилося, що на момент інциденту камера не працювала. Тим часом на коледжі, окрім дошки моєму чоловікові, є ще дві меморіальні знаки – російському поету Дмитру Кедріну та радянському конструктору Івану Гваю. Їх ніхто не чіпає. Я хочу, щоб наше суспільство довело справу до кінця: по-перше, покарало винних у вандалізмі щодо дошки моєму чоловікові, по-друге, зняло ці два барельєфи», – сказала Ганна Счасна-Гарус.

Поліція міста прийняла заяву про злочин, яку подала вдова.

Раніше, у 2018 році, в Дніпрі відкрили пам’ятну дошку оборонцеві Донецького аеропорту Андрію Широкову з позивний Сім'янин.

Ганна Счсна-Гарус – вдова загиблого, мати п’ятьох дітей, зокрема, прийомних, волонтерка.

Форум

XS
SM
MD
LG