Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині поліція склала 5 адмінпротоколів на порушників урядової постанови щодо протидії коронавірусу


На Дніпропетровщині поліція склала п’ять адмінпротоколів на порушників урядової постанови щодо протидії коронавірусу – на підприємців, які не зачинили крамниці, та водіїв, які перевозять по більше ніж 10 пасажирів. Про це повідомив заступник начальника обласної поліції Володимир Богоніс.

За його словами, перевіркою виконання постанови займаються мобільні групи, які їздять населеними пунктами. Протоколи складають за статтею 44-3 Кодексу України про адмінпорушення.

«Складаємо адмінпротоколи за статтею 44-3. Складаємо і на водіїв, які возять громадян більше 10, і на власників магазинів, які не виконали урядову постанову. Хочу нагадати, що не є не примха, це постанова Кабінету міністрів, де є чіткий перелік», – сказав Володимир Богоніс.

Ринок промтоварів у Дніпрі продовжує часткового працювати
Ринок промтоварів у Дніпрі продовжує часткового працювати

Разом з тим голова профспілки автомобілістів і автоперевізників Дніпра Михайло Тонконогий у коментарі Радіо Свобода зазначив, що покарати за порушення пункту урядової постанови щодо обмеження пасажирських перевезень неможливо.

«Уряд ухвалив постанову, Верховна Рада ухвалила закон, але внести зміни ні до КПК, ні до Кримінального кодексу, ні до Кодексу про адмінпорушення, до закону «Про поліцію» щодо відповідальності за це вони не спромоглися. Є норма закону, але як її виконати – не відомо. Тому відповідальності де-факто не існує», – сказав Михайло Тонконогий.

Наразі на Дніпропетровщині офіційно не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом. З підозрою на коронавірус – вісім людей.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG