Доступність посилання

ТОП новини

На порталі «Дія» зʼявилися свідоцтва про народження, шлюб і зміну імені


На порталі державних послуг «Дія» зʼявилося можливість додати три нових документи
На порталі державних послуг «Дія» зʼявилося можливість додати три нових документи

На порталі державних послуг «Дія» зʼявилася можливість додати три нових документи, повідомляє 10 вересня пресслужба порталу.

Від сьогодні українці зможуть додати до свого смартфону свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені.

«Також спрощуємо процес додавання в «Дію» свідоцтва про народження дитини. Документ підтягуватиметься автоматично за податковим номером. Просто авторизуйтесь у застосунку – і воно з’явиться в переліку документів», – йдеться у повідомленні.

Вказано що, свідоцтва підтягуються автоматично, якщо інформація про податковий номер є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян. Свідоцтва доступні для всіх громадян України віком від 14 років, які мають верифікований податковий номер.

«Дія» (скорочення від «Держава і я») – мобільний застосунок, розроблений Міністерством цифрової трансформації України. «Дію» було запущено у 2020 році. Застосунок дає змогу зберігати водійське посвідчення, внутрішній і закордонний паспорти й інші документи в смартфоні, а також передавати їхні копії при отриманні певних послуг. Також через «Дію» можна отримати державні послуги.

Форум

XS
SM
MD
LG