Доступність посилання

ТОП новини

У Ботсвані знайшли другий за величиною у світі алмаз


Оціночна вартість каменю перевищує 40 млн доларів, як заявили Financial Times джерела, близькі до діамантового бізнесу.
Оціночна вартість каменю перевищує 40 млн доларів, як заявили Financial Times джерела, близькі до діамантового бізнесу.

У Ботсвані знайшли величезний алмаз вагою 2 492 карата (498,4 грама) – другий за величиною у світі, повідомила в четвер канадська гірничодобувна компанія, яка знайшла камінь.

Алмаз був виявлений в алмазній шахті Karowe на північному сході Ботсвани за допомогою технології рентгенівського виявлення, йдеться в заяві Lucara Diamond Corp.

Lucara не надала оцінку вартості знахідки. Оціночна вартість каменю перевищує 40 млн доларів, як заявили Financial Times джерела, близькі до діамантового бізнесу.

Знахідка стала важливою подією для алмазного ринку, який зазнає конкуренції з боку вирощених у лабораторії каменів та зниження попиту на предмети розкоші, зазначає FT.

Знайдений алмаз настільки великий, що його якість неможливо проаналізувати за допомогою звичайного обладнання.

Це найбільший алмаз ювелірної якості після «Куллінана», також відомого як «Зірка Африки», який включений до колекції королівських регалій Великобританії.

За даними Міжнародного валютного фонду, Ботсвана є одним з найбільших у світі виробників алмазів, які є її основним джерелом доходу, складаючи 25 відсотків ВВП і 80 відсотків експорту.

Форум

XS
SM
MD
LG