Доступність посилання

ТОП новини

У Білому домі заявили, що Блінкен поговорить із Зеленським перед зустріччю Байдена й Путіна


Президент України Володимир Зеленський та держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту останнього до Києва, травень 2021 року
Президент України Володимир Зеленський та держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту останнього до Києва, травень 2021 року

Державний секретар США Ентоні Блінкен поговорить з президентом України Володимиром Зеленським перед онлайн-зустріччю президента Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна. Про це журналістам повідомив високопоставлений чиновник Білого дому 6 грудня.

Він додав, що сам Байден зателефонує Зеленському після розмови з Путіним.

Читайте також: «Українці чинитимуть опір»: представники громадськості звернулися до Байдена перед зустріччю з Путіним

За словами чиновника, Байден дасть зрозуміти, що Росія заплатить «дуже реальну ціну», якщо вирішить продовжити військову агресію проти України.

Посадовець зазначив, що США вже провели інтенсивні дискусії з європейськими партнерами щодо колективних планів на випадок серйозної російської військової ескалації в Україні.

«Ми віримо, що у нас є план подальших дій, який передбачатиме значні економічні контрзаходи з боку як Європи, так і США, які б завдали значної та серйозної економічної шкоди російській економіці», – сказав чиновник.

Читайте також: «Росія має відступити» – Джонсон про концентрацію російських військ

Тим часом Комітет із закордонних справ Сенату США скликає Таємний брифінг щодо політики США та Росії 6 грудня. Секретний брифінг комітету буде проведено на додаток до двох його повних слухань щодо відносин США та Росії та подальшої політики Сполучених Штатів щодо Тайваню, йдеться у пресрелізі комітету.

Президент США Джо Байден і російський лідер Володимир Путін поспілкуються по відеозвʼязку 7 грудня, щоб обговорити Україну та інші теми, підтвердили 4 грудня Білий дім і Кремль.

Очікується, що нарощування російських військ на українському кордоні, а також прагнення України приєднатися до НАТО будуть головними в порядку денному зустрічі.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG