Доступність посилання

ТОП новини

Депутатові Тищенку повідомили про підозру через події в Дніпрі – ДБР


У бюро уточнили, що депутатові повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого
У бюро уточнили, що депутатові повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого

Генеральний прокурор України за матеріалами Державного бюро розслідувань повідомив про підозру народному депутатові України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі, повідомила 25 червня пресслужба ДБР.

У бюро уточнили, що депутатові повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого.

«20 червня 2024 у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу і завдали тілесні ушкодження. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб і з застосуванням фізичної сили і спецзасобів», – йдеться в повідомленні.

Тищенко повідомлення ДБР поки не коментував.

Читайте також: Сутичка в Дніпрі: у Kraken підтвердили, що постраждалий служив у підрозділі

Минулого тижня соцмережами поширилося відео з Дніпра: на ньому люди у балаклавах застосували силу до чоловіка, який гуляв з дитячим візочком і зробив зауваження супроводу депутата.

Згодом з’ясували, що то була охорона нардепа-мажоритарника, виключеного з фракції «Слуга народу», Миколи Тищенка. Він теж фігурує на відео. А чоловік, якого вони закували в кайданки– ветеран підрозділу Kraken Дмитро Павлов. Поліція відкрила два кримінальних провадження: за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконного позбавлення волі.

Сам Тищенко у соцмережах пояснив ситуацію тим, що нібито «військовий напав на поліцейських».

Форум

XS
SM
MD
LG