Доступність посилання

ТОП новини

ДБР підтвердило виїзд Боголюбова з України, прикордонника, який йому допоміг, затримали


За даними слідства, Боголюбов у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом «Київ -Хелм»
За даними слідства, Боголюбов у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом «Київ -Хелм»

Державне бюро розслідувань підтвердило незаконний виїзд за кордон соратника олігарха Ігоря Коломойського та колишнього співвласника «Приватбанку» Геннадія Боголюбова.

Як пише пресслужба бюро, йому та прикордоннику, який сприяв у незаконному перетині кордону, повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). А Геннадію Боголюбову повідомлено про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України).

Начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин» затримали. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.

За даними слідства, Боголюбов у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом «Київ -Хелм», хоча відповідно до баз даних України кордон не перетинав. В ході невідкладних процесуальних дій встановлено, що Геннадій Боголюбов виїхав з країни за недійсним паспортом громадянина України, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав.

У ДБР кажуть, що затриманий прикордонник передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич.

Водночас, за даними бюро, польським прикордонникам олігарх пред’явив вже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Напередодні медіа повідомили, що Геннадій Боголюбов незаконно виїхав з України за підробленими документами. Причиною втечі називали те, що Бюро економічної безпеки готує йому підозру в справі щодо «Приватбанку».

Форум

XS
SM
MD
LG