Доступність посилання

ТОП новини

Дамаск заявляє про 16 загиблих унаслідок імовірних ударів Ізраїлю


Щонайменше 16 людей загинули, десятки поранені в ніч на 9 вересня внаслідок ударів по об’єктах на заході Сирії. Про це повідомляють державні сирійські ЗМІ, звинувачуючи в атаці Ізраїль. Ізраїльські військові повідомлення не коментують.

Державна сирійська агенція САНА з посиланням на джерела в армії стверджує, що Ізраїль завдав ударів по військових об'єктах. Reuters із посиланням на джерела в розвідці країн регіону стверджує, що удару зазнав військовий науково-дослідний інститут у місті Масьяф, який, зокрема, займається проблематикою хімічної зброї. Також, як стверджується, уражені об’єкти, які використовуються іранськими військовими експертами.

Базований у Великій Британії Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив про 13 сильних вибухів «у зоні розташування науково-дослідних центрів у Масьяфі, де присутні проіранські групи та експерти з розробки зброї».

У Дамаску й Тегерані заперечують, що йшлося про інститут, пов’язаний із хімічною зброєю, а представник МЗС Ірану Нассер Канаані, підтвердивши факт ударів по сирійській території, заявив, що уражений об’єкт не був пов’язаний із Іраном.

Ізраїль періодично завдає ударів по цілях у Сирії, особливо по об’єктах, пов’язаних із проіранськими угрупованнями, які обстрілюють північні райони Ізраїлю.

1 квітня Ізраїль завдав удару по комплексу будівлі іранського консульства в Дамаску, тоді загинули високопоставлені іранські офіцери. Іран у середині квітня завдав прямого удару по ізраїльській території, заявивши, що це операція відплати. Більшість іранських ракет і дронів були збиті, ніхто не загинув.

Форум

XS
SM
MD
LG