Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: онкохворих дітей переселили зі спеціалізованого відділення через підготовку до COVID-19


Батьки: у хірургічному відділенні немає необхідних умов, зокрема, у лікарняних палатах відсутні туалети, що дуже важливо для дітей
Батьки: у хірургічному відділенні немає необхідних умов, зокрема, у лікарняних палатах відсутні туалети, що дуже важливо для дітей

У Дніпрі задля підготовки резервних ліжок для потенційних хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 онкохворих дітей переселили з їхнього спеціалізованого відділення до хірургічного. Про це Радіо Свобода розповіли родичі хворих дітей.

За їхніми словам, у хірургічному відділенні немає необхідних умов, зокрема, у лікарняних палатах відсутні туалети, що дуже важливо для дітей, які днями змушені перебувати в палатах під крапельницям.

До того ж, за інформацією батьків, відділення онкології і гематології було відремонтоване й облаштоване силами самих батьків, меценатів та волонтерів.

«Туди, куди ми потрапили, – це шок. Облізлі стіни, іржа, грибок, там унітазу нема, там – води. Душ такий, що я свою дитину туди не ризикну повести. А має ж бути повна стерильність… П’ять діб ми вже не спимо. І пишемо, і просимо, і благаємо. Команди повертатись дітям назад немає», – сказала Радіо Свобода бабуся одного з пацієнтів відділення Ірина Терехова.

Батьки хворих дітей закликали обласну й міську владу не допустити перетворення онковідділення на інфекційне, базове для прийому хворих на коронавірус.

За словами голови громадської ради Дніпра Геннадія Корбана, відділення вдалося відстояти.

«Спільними зусиллями міськздороввідділу Дніпра і волонтерів вдалось відстояти обласну дитячу лікарню на вулиці Космічній перед МОЗ», – написав він.

Однак, за словами батьків, станом на 14:00 30 березня вказівки повернути пацієнтів до їхнього відділення не було.

У пресслужбі Дніпропетровської облдержадміністрації з посиланням на керівника департаменту охорони здоровя ОДА Валерія Сердюка Радіо Свобода повідомили, що для визначення базових лікарень для прийому хворих у Дніпрі розглядались різні варіанти, зрештою вирішено, що пацієнтів-дітей прийматме не обласна дитяча лікарня, а інший заклад.

У переліку 240 лікувальних закладів України, які прийматимуть хворих з коронавірусом, опилюненому 29 березня, немає Дніпропетровської обласної дитячої лікарні, водночас у повідомленні сказано, що цей перелік може розширюватись.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG