Доступність посилання

ТОП новини

На Черкащині через російську атаку дронами є пошкодження у трьох районах – ОВА


Сили ППО знищили шість ударних БпЛА над територією області. На фото - поліцейські знімають боєголовку з російського дрона-камікадзе, 26 січня 2024 року .
Сили ППО знищили шість ударних БпЛА над територією області. На фото - поліцейські знімають боєголовку з російського дрона-камікадзе, 26 січня 2024 року .

На Черкащині через російську атаку дронами є пошкодження у трьох районах, в обласному центрі пошкоджена будівля автовокзалу, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Люди не постраждали.

«Черкаський район. Тут окупанти цілили по об'єктах інфраструктури. Завдані збитки встановлюємо. Зокрема, пошкоджено будівлю цілком цивільного автовокзалу в обласному центрі. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу. Також пошкоджено адмінбудівлю приватного підприємства та автівки», – написав він у телеграмі.

За його даними, у Золотоніському районі уламки російського дрона пошкодили дах приватного домоволодіння в Уманському через уламками поруйновано приватний гараж і кілька авто.

Сили ППО знищили шість ударних БпЛА над територією області.

Як розповів Радіо Свобода начальник Черкаських автобусних станцій Костянтин Цісар, після вибуху, який стався вранці, працівники не постраждали, деякі бетонні перекриття черкаського автовокзалу зазнали руйнації, вибиті вікна та двері.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

Форум

XS
SM
MD
LG