Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії повідомила про просування військ РФ у Часовому Яру на Донеччині


Зруйновані будівлі у східній частині Часового Яру на Донеччині, 7 липня 2024 року
Зруйновані будівлі у східній частині Часового Яру на Донеччині, 7 липня 2024 року

Російські війська просунулися в місто Часів Яр у Донецькій області. Вони, найімовірніше, перетнули канал на півдні і наблизилися до кордонів міста, йдеться 28 жовтня у повідомленні Міністерства оборони Великобританії у мережі X.

«Ймовірно, російські війська здійснили обмежене просування на захід від каналу в східну частину Часового Яру. Однак дуже ймовірно, що центральна і північна частини району каналу залишаються предметом запеклих боїв, і російські війська не можуть консолідуватися в цих районах», – вказано у повідомленні.

У розвідці зазначають, що з середини липня 2024 року російські війська не могли перетнути канал через масштабні оборонні заходи, вжиті Збройними силами України.

22 жовтня представник пресслужби 24 Окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак повідомив, що сили РФ змогли вклинитися в лінію оборони біля Часового Яру, але про втрату міста не йдеться.

Російська армія веде наступ у районі Часового Яру понад пів року. Місто з довоєнним населенням трохи більш як 12 тисяч людей майже повністю зруйноване.

Форум

XS
SM
MD
LG