Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила в першому читанні зміни до бюджету


За інформацією Міністерства фінансів законопроєктом передбачено збільшення видатків державного бюджету на 328,5 млрд грн
За інформацією Міністерства фінансів законопроєктом передбачено збільшення видатків державного бюджету на 328,5 млрд грн

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» щодо фінансового забезпечення сектору безпеки і оборони, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

За інформацією відомства, законопроєктом передбачено збільшення видатків державного бюджету на 328,5 млрд грн, зокрема, за загальним фондом – на 322,5 млрд грн та спеціальним фондом 6,0 млрд грн (шляхом збільшення надходжень у рамках програм бюджетної підтримки Європейського Союзу) для забезпечення реалізації проєктів щодо відновлення інфраструктури.

У Мінфіні також проінформували, що запропоноване збільшення видатків передбачається здійснити шляхом скорочення видатків загального фонду з урахування пропозицій головних розпорядників коштів на загальну суму 11,4 млрд грн, зокрема враховано економію коштів з обсягу платежів з обслуговування державного боргу на 10,7 млрд грн, збільшення доходів на 26,1 млрд грн (загальний фонд – 20,1 млрд грн, спеціальний фонд – 6,0 млрд грн – шляхом збільшення надходжень в рамках програм бюджетної підтримки Європейського Союзу). Також шляхом збільшення обсягу державних запозичень загального фонду на 298,8 млрд грн.

При цьому збільшено обсяг платежів з погашення державного боргу на 8,2 млрд грн, в тому числі погашення внутрішнього боргу збільшене на 23,6 млрд грн, погашення зовнішнього боргу зменшене на 15,4 млрд гривень.

Крім того, в законопроєкті передбачена бюджетна програма Міненерго для фінансової підтримки суб’єктам підприємництва паливно-енергетичного комплексу в обсязі 350 млн грн.

15 вересня уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік з власними доходами загального фонду в 1 трлн 560 млрд грн та видатками загального фонду у 3 трлн 108 млрд грн, повідомив у Telegram прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

XS
SM
MD
LG