Доступність посилання

ТОП новини

Бєлоусов використав розмову з Остіном, щоб повторити стандартні російські погрози – ISW


Це була друга розмова Ллойда Остіна та Андрія Бєлоусова за останні три тижні
Це була друга розмова Ллойда Остіна та Андрія Бєлоусова за останні три тижні

Міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов використав телефонну розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном 12 липня – другу за останні три тижні – щоб повторити стандартні російські погрози. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, ці погрози спрямовані на те, щоб змусити США відмовитися від підтримки України в рамках поточної кампанії, націленої на західних політиків, які ухвалюють рішення.

Остін наголосив Бєлоусову на важливості підтримки ліній зв’язку в умовах війни Росії проти України, яка продовжується, а Бєлоусов обговорив «запобігання загрозам безпеці» та зменшення «ризику можливої ескалації». Остін і Бєлоусов провели свій перший телефонний дзвінок 26 червня, і Бєлоусов оприлюднив такі ж невиразні погрози про «небезпеку подальшої ескалації», якщо Сполучені Штати продовжать постачати зброю в Україну.

У ISW констатують, що російські офіційні особи постійно використовують розпливчасті погрози ескалації проти Сполучених Штатів чи інших західних країн як частину зусиль, щоб перешкодити підтримці Заходом України.

У звіті також зауважується, що Кремль продовжує сигналізувати про своє небажання брати участь у мирних переговорах, які не призведуть до повної капітуляції України та Заходу перед вимогами Москви. Це відбувається на тлі зусиль України щодо формування міжнародного консенсусу для майбутніх переговорів.

Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін заявив 11 липня, що Росія знає про наміри України та Заходу запросити Росію взяти участь у другому Глобальному саміті миру в 2024 році, але Москва «не приймає подібних ультиматумів» і не «має наміру брати участь у таких самітах».

Форум

XS
SM
MD
LG