Доступність посилання

ТОП новини

Британія шукає посередників у відмиванні коштів з Росії – ЗМІ


Лондонський сіті – фінансовий центр Великої Британії і один із центрів світового бізнесу
Лондонський сіті – фінансовий центр Великої Британії і один із центрів світового бізнесу

Британська влада активізувала зусилля у боротьбі з «брудними» грошима з Росії, Китаю й інших країн, зосередившись на пошуку посередників, розповів міністр з питань безпеки й економічних злочинів Бен Воллес виданню Bloomberg.

До таких посередників Воллес відносить бухгалтерів, юристів та агентів з нерухомості, які допомагають іноземцям легалізовувати кошти.

«Із Лондоном проблема в тому, що люди приїздять сюди, аби насолоджуватись багатством, яке набули незаконно. Ми маємо закрити цим людям доступ до грального майданчика», – сказав Воллес.

Бен Воллес
Бен Воллес

В грудні 2017 року був сформований Національний центр боротьби з економічними злочинами, підконтрольний Воллесу. У січні 2018 року британська влада отримала право заморожувати рахунки і конфісковувати активи іноземних громадян, які не можуть пояснити походження своїх статків.

Наразі під підозрою антикорупційного центру більше ста осіб – на їхнє майно можуть накласти санкції.

За словами Воллеса, одного з посередників, адвоката Ніла Болтона, минулого року засудили до дев’яти років ув’язнення за участь у відмиванні коштів та допомогу наркоторговцям у сфері оборудок з нерухомістю.

9 вересня британські ЗМІ повідомляли, що в близько 700 росіян можуть виникнути проблеми з подовженням «візи інвестора». Медіа пов’язують це з бажанням Лондона скоротити вплив Кремля у Великій Британії після замаху на Сергія Скрипаля та його доньку Юлію у Солсбері навесні 2018 року.

XS
SM
MD
LG