Доступність посилання

ТОП новини

У Британії схвалили обвинувачення проти п’яти болгар, підозрюваних у шпигунстві на користь Росії


Трьох із групи заарештували в лютому, а згодом звинуватили у зберіганні фальшивих документів, що посвідчують особу
Трьох із групи заарештували в лютому, а згодом звинуватили у зберіганні фальшивих документів, що посвідчують особу

Прокуратура Великої Британії 21 вересня заявила, що санкціонувала звинувачення у шпигунстві проти п’ятьох громадян Болгарії – трьох чоловіків і двох жінок – яких підозрюють у змові з метою шпигунства на користь Росії.

За повідомленням, ці п’ятеро намагалися «збирати інформацію, яка була прямо чи опосередковано корисною для ворога», щоб завдати шкоди інтересам і безпеці Великої Британії.

Трьох із групи – Орліна Руссева, Бізера Джамбазова та Катрін Іванову – заарештували в лютому, а згодом звинуватили у зберіганні фальшивих документів, що посвідчують особу. Вони постануть перед судом 26 вересня, повідомила прокуратура.

Посольство Софії в Лондоні в серпні у відповідь на запит Болгарської служби Радіо Свобода заявило, що в дипмісії не мають інформації про затримання болгарських громадян. «Наше посольство і консульська служба не були проінформовані британською владою про затримання цих людей», – заявив посол Марін Райков. За словами дипломата, британська влада може не інформувати іноземні посольства, якщо про це просять затримані.

МЗС Болгарії тоді повідомляло, що все ще вивчає справу.

XS
SM
MD
LG