Доступність посилання

ТОП новини

Звільнена із російської в’язниці американська баскетболістка виграла золото Олімпіади


Брітні Ґрайнер (ліворуч) після перемоги на Іграх у Парижі
Брітні Ґрайнер (ліворуч) після перемоги на Іграх у Парижі

Жіноча збірна США з баскетболу перемогла у фіналі на Олімпійських іграх у Парижі. Медаль у складі команди здобула 33-річна Брітні Ґрайнер. У Росії американку 2022 року засудили до дев’яти років колонії, але пізніше її звільнили в рамках угоди про обмін на засудженого у США колишнього торговця зброєю Віктора Бута.

У фіналі баскетболістки зі США перемогли команду Франції із мінімальною перевагою: 67:66. Для американської збірної це – восьме олімпійське золото поспіль. Ґрайнер стала триразовою олімпійською чемпіонкою, вона перемагала у 2016 році у Бразилії і в 2021 році в Японії.

Ґрайнер заявила, що навчилася цінувати дрібниці більше, ніж під час двох попередніх Олімпіад, у 2016 році в Ріо-де-Жанейро і 2021 року в Токіо.

«Прокидатися, йти на тренування, навіть коли ти не хочеш тренуватися, мати можливість робити це, тому що ми не помічаємо цього, – сказала вона. – Це можливість, яка є, і я зараз просто ціную кожну секунду, яку можу».

У клубному спорті американка грає у жіночій лізі НБА, у квітні вона підписала контракт із Phoenix Mercury. На пресконференції того ж місяця спортсменка заявила, що присвятить себе поверненню додому інших американців, неправомірно затриманих за кордоном.

Після перемоги жіночої баскетбольної збірної команда США посіла перше місце у підсумковому неофіційному командному заліку на Іграх у Парижі. У неї 40 золотих, 44 срібні й 42 бронзові медалі. Американці випередили Китай – у китайської збірної теж 40 золотих медалей, але менше срібла та бронзи.

Олімпійські ігри-2024 проходили в Парижі з 26 липня по 11 серпня. У Парижі ввечері 11 серпня відбувається церемонія закриття Олімпіади.

Наступні літні Олімпійські ігри пройдуть 2028 року в Лос-Анджелесі.

Форум

XS
SM
MD
LG