Доступність посилання

ТОП новини

Суд наклав арешт на майно, вилучене під час обшуку у голови Партії угорців України Брензовича


На мапі України виділено Закарпатську область
На мапі України виділено Закарпатську область

Закарпатський апеляційний суд частково скасував рішення слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, наклавши арешт на майно, вилучене під час обшуків у голови Партії угорців України («КМКС») Василя Брензовича. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні 28 грудня, повідомляє пресслужба суду у фейсбуці.

«Вивчивши матеріали провадження та заслухавши його учасників, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційну скаргу прокурора слід задовольнити, а ухвалу слідчого судді від 11 грудня 2020 року частково скасувати. З урахуванням того, що відповідне майно є речовими доказами у кримінальному провадженні, а також для встановлення всіх обставин вчиненого злочину своїм рішенням апеляційний суд наклав арешт на майно. Отже, клопотання слідчого задоволено повністю», – йдеться в повідомленні суду.

30 листопада СБУ провела обшуки у будинку Василя Брензовича, лідера Товариства угорської культури Закарпаття та «КМКС» – Партії угорців України, у БФ «Центр економічного розвитку Еган Еде» та Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ. Обшуки провели у рамках розслідування справи про можливе втручання у внутрішні справи України і заподіяння шкоди державній безпеці України.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував обшуки і повідомив, що через обшуки до МЗС Угорщини викликали посла України в Угорщині Любов Непоп.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що слідчі дії на Закарпатті проводяться в межах повноважень Служби безпеки України та не спрямовані проти угорської національної меншини.

XS
SM
MD
LG