Доступність посилання

ТОП новини

На півдні України інтенсивність боїв знижується, але сили РФ активно застосовують авіацію – Лиховій


За словами Дмитра Лиховія, за останні два дні активність противника фіксується лише на лівобережжі Дніпра
За словами Дмитра Лиховія, за останні два дні активність противника фіксується лише на лівобережжі Дніпра

На півдні України інтенсивність боїв знижується, але сили РФ активно застосовують авіацію, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Порівняно з минулим тижнем інтенсивність бойових дій знижується. Якщо говорити про Запорізьку область, тобто про Оріхівський та Гуляйпільський напрямки, то там третій день 0 бойових зіткнень. Те, що стосується штурмів росіян на землі, сьогодні від початку доби до 16:00 не зафіксовано наступальних спроб противника», – розповів він у ефірі національного телемарафону.

За його словами, за останні два дні активність противника фіксується лише на лівобережжі Дніпра, де українські підрозділи продовжують утримувати плацдарми, зокрема, північніше села Кринки.

«Там відбуваються невеликі спроби противника атакувати піхотними підрозділами чисельністю до відділення без бронетехніки. Однак противник успіху не має, втрат позицій не допущено», – повідомив Лиховій.

Читайте також: Кринки: усе, що треба знати про плацдарм ЗСУ і українські втрати

Водночас він додав, що нуль боєзіткнень не означають затишшя на фронті – активно працює російська авіація, яка завдає ударів керованими авіабомбами.

15 серпня Дмитро Лиховій повідомляв про активізацію російських військ на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Форум

XS
SM
MD
LG