Доступність посилання

ТОП новини

Радник Трампа обговорив «агресію Ірану» з прем’єром Ізраїлю


Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон
Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що головною темою переговорів у Єрусалимі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу стали іранські програми в галузі озброєнь. У поширеному 19 серпня перед спільною вечерею коментарі Болтон сказав, що «іранські програми розвитку ядерної зброї, пусків балістичних ракет є доречними у верхній частині списку» глобальних викликів.

Нетаньягу заявив, що з нетерпінням чекав обговорення того, «як продовжувати стримувати агресію Ірану в регіоні та переконатися, що у нього ніколи не буде ядерної зброї».

Болтон в адміністрації президента США Дональда Трампа вважається одним із прихильників жорсткої лінії в боротьбі з ядерною програмою Ірану. Трамп послідовно намагається тиснути на Тегеран, щоб домогтися «зміни поведінкии» іранської влади щодо програм у галузі озброєнь та ймовірної підтримки груп бойовиків на Близькому Сході. Іран відкидає звинувачення США.

У межах свого турне Болтон також планує відвідати Україну і провести в швейцарській Женеві переговори з російським колегою Миколою Патрушевим. Зустріч у Швейцарії запланована на 23 серпня, наступного дня радник Трампа відвідає в Києві військовий парад з нагоди Дня незалежності України та поспілкується з українськими лідерами.

XS
SM
MD
LG